A Secret Weapon For kereta tak boleh masuk gear

Remember the car will creep ahead as soon as you choose D for push. It is significant you keep your foot over the brake until you happen to be prepared to shift ahead.

kadang2 kena tutup aircond dulu baru blh naik.tu pun kena gune gear satu.kalu nk gune gear two kena pastikan kete tu tgh gerak laju.kalu tak alamat nye tak naik la kete tu.dah bawak g company centre and diorg suruh tukar ekzos.tapi bile wawa dah tukar ekzos tetap mcm tu gak cume Alright skit2 je.ekzos naza sutera ade 2 tabung yg dalamnye ade filter lak.diorg ckp sbb tu kete tu lambat sbb angin susah kuar.tp dah tukar ekzos tetap camtu gak.adoi pening2…wawa tak tau la pe kena la kete tu..kaki pun sakit gak sbb clutch kete tu keras sgt, tak smooth mcm clutch kete lain.. Boleh tak sape2 tolong wawa? please..

Satu lagi sebab enjin kereta tidak boleh hidup jika minyak petrol sudah habis, minyak tidak sampai atau ada tersumbat. Pam petrol kereta atau oil filter mungkin bermasalah dan menyebabkan minyak tidak sampai ke komponen-komponen dalam kereta anda.

Berusaha mengubah tabiat buruk ini mampu memberikan kesan kepada bajet kewangan anda. Jadi sila beri perhatian tentang bagaimana menukar gear dengan betul. Ada cara yang lebih baik untuk anda menghentikan kenderaan sekiranya pedal minyak tersekat - atau dalam kecemasan.

“practice poor driving by not shifting to neutral in the event the motor vehicle is not moving. While I would like to show you that there's a fantastic rationale (beneath typical situations) for preserving it in D and stepping about the brakes at a halt, I am able to’t. It’s typically born from laziness and improper schooling.

Cuma tekan brek dan lepaskan pedal minyak, tak perlu N setiap kali berhenti. Apabila bergerak terus saja lepaskan brek dan mula tekan pedal minyak macam biasa.

Menurut Jason Fenske daripada Engineering Spelled out, cara begini turut mengenakan tekanan ke atas transmisi, tetapi masih alternatif yang lebih baik berbanding memecut D daripada N.

mcm mana nak tekan clutch n minyak bila berhenti di tempat yang agak tinggi tp bukan bukit. selalunya kereta asyik nak ke belakang. blh bagitahu tak cara yg betul supaya tak pergi belakang :(

so kalau naik bukit tu tekan brake je, pastu lepas brake keta akan jln gradual, pastu tekan jela minyak

Driving an computerized car is way less complicated than driving a manual vehicle. This means Read Product Info you could shell out much more time studying the street situations and searching out for hazards.

Jangan terlalu cemas jika enjin kereta tidak hidup, mungkin steering kereta anda dalam keadaan lock dan kunci tidak boleh dipusing. Gear juga mestilah berada di kedudukan yang betul, kalau kereta automatik, pastikan gear berapa pada kedudukan P dan bukan di D, R, L atau 2.

No.4 tu… Emm kalau kat KL lepas kul 5.30ptg kat jalan TAR bukan berenti takat 5minit sbb lampu merah tapi boleh cecah 15 minit sbb nak bagi kereta vip lalu sambil escort by polis trafic. Giler nak biar kan D + tekan brek selama tu. Boleh gout kaki. .

Kalau anda guna kereta dengan gear automatik jangan terlalu nak berjimat sangat untuk kos penyelenggaraan kerana kalau gearbox rosak lagi tinggi kos yang perlu anda tanggung akibat nak berjimat sangat. Lagipun bukan setiap bulan kena buat betul tak?

Mmm… tunggu 3 bulan lagi, dapatkan complete jualan myvi baharu tu. Pastu bandingkan plak dgn Iriz 10000 device yg dh berdaftar bagi tempoh yg sama tu. Baru ar pastu buat konklusi… ada rajin?:P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *